Peter Glidden over twee essentiële mineralen. Deze mineralen zijn o.a. nodig om de suikers die getransporteerd worden door ons bloed, op te kunnen nemen in onze cellen.

 

Wanneer deze mineralen niet aanwezig zijn in onze cellen, zullen de suikers niet worden opgenomen en zullen deze dus in de bloedbaan blijven, met als gevolg dat de alvleesklier meer insuline aan gaat maken. Wanneer deze het uiteindelijk niet meer aan kan, door de opeenstapeling van suikers die veel mensen tot zich blijven nemen, ontstaat dus insulineresistentie, met als gevolg het ontwikkelen van diabetes type 2.

 

Peter legt dit uit met een simpel voorbeeld. Wanneer je boodschappen hebt gedaan en je heb bijvoorbeeld gezonde groenten gekocht, maar jouw keukendeur gaat niet open, komen deze gezonde groenten ook niet je huis in. Zo is het dus ook met die cellen. Mis je deze mineralen in je cellen, dan zal de cel-deur ook niet open gaan om de suikers binnen te laten.

 

Nu even iets over die twee belangrijke mineralen. Het eerste mineraal dat hij noemt is chroom. Een tekort aan chroom kan zich voordoen bij zwangere vrouwen, mensen met ongezonde eetgewoonten, mensen met onvoldoende zelfcontrole van glucose of mensen die veel glucose consumeren. Uit onderzoek is wel gebleken dat dieren met een chroomtekort diabetes ontwikkelen.

 

Nu kunnen we wel weer snel naar de winkel lopen om hiervoor supplementen aan te schaffen, maar zoals jullie misschien weten: Ik ben een voedingsmens. De oermens had ook geen supplementen. Dus zorg dat je regelmatig voldoende voeding tot je neemt waarin dit mineraal voorkomt.

Chroom zit o.a. in groente (met name broccoli), eierdooiers, brouwersgist, vlees (vooral lever), vis, noten, kaas, bier en wijn.

 

Het tweede mineraal is minder bekend, maar dat is vanadium. Uit onderzoek is gebleken dat vanadium zeer effectief is onder diabetici. En uit de video blijkt dus ook waarom dit zo is.
Vanadium komt voor in met name champignons, peterselie en natuurlijk mijn favoriete zeevoedsel.

 

Beste mensen, geloof mij als ik jullie vertel dat ik hier veel van eet. Ik zou zeggen “GENEES SMAKELIJK!!