Dacht je dat je beter light frisdranken kon drinken dan gewone frisdranken? Denk dat nog maar eens een keer goed na! Nieuw onderzoek bewijst namelijk het tegendeel.

Meten is Weten

Nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of the American Geriatrics Society laat zien dat mensen die light frisdanken drinken bijna drie keer zo veel buikvet kregen dan mensen die dat niet dronken. Het onderzoek is gedaan bij 749 mensen van 65 jaar of ouder die om de zoveel tijd blikjes met light of gewone frisdrank dronken.

De resultaten

De resultaten waren te voorspellen: na een correctie van factoren als diabetes, roken en mate van lichaamsbeweging kwam daar uit dat mensen die geen light frisdranken hadden gedronken, ongeveer 0,8 centimeter in omvang waren aangekomen. Mensen die wél light frisdranken dronken kwamen maar liefs 3,2 centimeter aan in omvang! De buik is geen goede plek om aan te komen in gewicht. Je krijgt verhoogde kans op hart- en vaatziekten en op diabetes type 2. Je kunt deze goedjes voortaan dus maar beter laten staan!