“De Waarheid over Diabetes” Bewustwording.

Hoe vaak moet ik niet horen dat de titel van mijn boek (Genezen van Diabetes Type 2) niet klopt. Het “Diabetes Fonds” zegt ook: Je bent dan wel medicijn-vrij, maar je blijft altijd een diabeet!? Ook veel artsen zeggen steeds maar weer hetzelfde. Afgelopen week was er zelfs iemand in deze groep die het had over, dat ik “zogenaamd” genezen was. Maar wanneer ik hun dan vraag waarop zij dit dan baseren.... zeggen ze allemaal: Wanneer jij weer gaat eten en leven zoals je dat vroeger deed, heb je gewoon weer diabetes.

 

Wowww, wat een kortzichtigheid en klein denken is dit toch steeds weer..... natuurlijk loop ik dan het risico om diabetes te ontwikkelen, net zoveel als elke Nederlander. Er komen niet voor niets elke week 1.500 diabeten bij in ons land. De totale score staat nu al op 1,2 miljoen, waarvan 9 op de 10 type 2 heeft. En dan zijn er nog zo een 250.000 mensen die het ook hebben, maar het nog niet weten dat ze het hebben!

 

Het grote verschil in “denken” van dit soort personen is gebaseerd op een poging om jou en mij zoveel mogelijk te demotiveren en dat ook nog eens om verschillende redenen. De één is namelijk gewoon jaloers en de ander wil je gewoon aan de medicijnen houden. Ook zit men vaak vast geroest in oude denkpatronen, het zit in de familie bijvoorbeeld, een soort verschrikkelijke tunnelview. Ze willen of kunnen maar niet geloven, dat ik nooit meer zal terugkeren naar mijn oude levens- en voedingspatroon. En zolang ik daardoor niet meer afhankelijk ben van medicijnen (Geneesniet middelen), ja zeg het maar...... dan ben je dus gewoon genezen.

 

Einstein zei het al zo treffend: Een vooroordeel is moeilijker te splijten dan een atoom.

 

Mijn eigen huisarts belde mij een paar weken geleden op, omdat ik hem al drie jaar niet had bezocht en zei tegen mij: Alexander, jij bent zo een uitzondering. Daar was ik trots op, maar ben ik een uitzondering?
Nee, dat ben ik inmiddels niet meer. Ik heb veel mensen de afgelopen drie jaar weten te motiveren, om ook het roer om te gooien en te GENEZEN van diabetes.

 

Waarom een leuke foto van een voetballer bij dit artikel. .....Lang heb ik gezocht naar een metafoor om mijn verhaal nog duidelijker te maken richting al die sceptici en doemdenkers, die maar blijven beweren dat je altijd diabeet blijft en dat is meteen ook de reden van dit plaatje.

 

Wanneer een voetballer stopt met voetballen (lees ongezond leven) is hij geen voetballer meer, klaar!!
En zo is het ook met diabetes type 2, maak je geen deel meer uit van die sport (lees voetballen) snaaien, zoetverslaving, bewerkte voeding, alles uit potjes en blikjes, junkfood, frisdranken met een enorme hoeveelheid suikers, zoet- en kleurstoffen enz. dan ben je ook niet langer meer een diabeet!!

Wil jij ook geen “voetballer” meer zijn, lees dan mijn boek en ik zal hierbij de titel hiervan nog eens extra kracht bijzetten: GENEZEN, JA GENEZEN VAN DIABETES TYPE 2!!