BELANGRIJKE TIP!! Pagina 25 van de brochure van het “Diabetes Fonds” vertelt ons, wat je moet doen bij een hypo!!

Welke kant wil jij op?
Wanneer je stappen wilt ondernemen, zoals ik heb gedaan, richting mijn omkering van diabetes, het volgende. Zodra je begint met het aanpassen, verbeteren van je voedings-patroon, zal je al snel merken, dat je bloedsuikerwaarden naar beneden gaan. Blijf je dan ondanks die lagere waarden toch dezelfde hoeveelheid medicijnen slikken op spuiten, dan loop je logischerwijs het risico op een hypo.

In zo’n geval adviseert het “Diabetes Fonds” jou, om dan een GEWELDIGE hoeveelheid suikers tot je te nemen (zie afbeelding), om vervolgens je medicatie-draad weer op te pakken. Op die manier hebben jouw inspanningen omtrent een nieuw en ander voedings-patroon dus totaal geen enkele zin!

Het is dus beter, de raad op te volgen van Hippocrates, die zei: Laat voeding je medicijn zijn. Wil je ook af van je diabetes, net als ik? Ga dan de goeie kant op en bouw je medicatie langzaam af tijdens je hernieuwde eetgewoonten, dit om een hypo te voorkomen en/of geheel uit te sluiten........ doe dit in samenwerking met je arts en/of praktijk-verpleegkundige, net zo lang tot je, net als ik nu, 100% medicijn-vrij bent. Vertel hem of haar dan ook dit compleet logische verhaal.

Verander je denken, toon een beetje lef en laat je niet steeds afschepen met het overbekende riedeltje: “Bij een hypo moet je suiker tot je nemen”, want dan ben je alleen maar goed voor je diabetes, maar niet voor jezelf!

Hoe heb ik dit gedaan? Dat vertel ik je in mijn film.... laat het een handvat zijn, ook voor jouw omkering van diabetes type 2. Lees ook op mijn web-site het voorwoord van mijn ex-verpleegkundige Inez Alkema.