Nagenoeg alle aandoeningen zijn een gevolg van ontstekingen. Zo ook diabetes en psoriasis.

 

Ontstekingen kunnen een gevolg zijn van immuun-problemen en die ontstaan niet doordat ons lichaam zich vergist, zoals ons zo vaak wordt verteld. Ons lichaam vergist zich eigenlijk nooit, maar doet juist dat wat het moet doen. Het moet vechten tegen allerlei invloeden van buiten af, maar ook tegen schadelijke stoffen die wij naar binnen krijgen. En de hoeveelheid daarvan bepaald of ons immuunsysteem dit nog wel aankan of niet.

 

Denk hierbij aan (slechte) voeding (exorfinen), stress, pesticiden, xenobiotica, geneesmiddelen, drugs, alcohol enz.

 

(Uitleg exorfinen: Exorfinen zijn morfine-achtige stofjes uit gluten, melkeiwit (caseïne), soja, spinazie en sommige schimmels. Voeding met exorfinen is erg populair omdat ze het dopamine beloningssysteem activeren. Daarom worden we er ook zo rustig en gelukkig van. Exorfinen vinden we bijvoorbeeld in brood, pasta, pizza, melk, kaas, koekjes en roomijs. Sommige personen scoren op melk-exorfinen of op gluten of een combinatie van meerdere exorfinen. Exorfinen uit schimmels (dermorphin) hebben bijvoorbeeld een 40 keer sterkere activiteit dan morfine. Dit laatste zien we vooral bij mensen met immuun-ziekten en ernstige emotionele labiliteit (bv. Borderline).

 

Zoals je ziet, alles heeft een oorzaak. Bij psoriasis komt dan ook nog iets anders om de hoek kijken. Afhankelijk van de mate van deze aandoening (huidziekte) krijgen veel mensen ook nog eens psychische klachten, waardoor er dus nog meer dagelijkse stress optreedt. Het heeft namelijk ook te maken met je uiterlijk. En wat stress met je kan doen, dat weten wij inmiddels allemaal wel. Het verhoogd o.a. ook je bloedsuikerspiegel.

 

In dit verband wil ik jullie graag een artikel laten lezen over een onderzoek van onderzoeker April Armstrong, met als titel: ‘PSORIASISPATIENT HEEFT MEER KANS OP DIABETES’

 

HIERIN SCHRIJFT ZIJ:

Mensen met ernstige psoriasis hebben een bijna twee keer zo grote kans op het ontwikkelen van diabetes. Dat blijkt uit een analyse van 27 eerdere studies.

 

‘Uit ons onderzoek blijkt een heel sterk en duidelijk verband tussen psoriasis en diabetes’.‘Patiënten met psoriasis en hun behandelend artsen zouden zich bewust moeten zijn van dit verband en dus het verhoogde risico.’

 

Onderzoek

Amstrong bestudeerde samen met haar collega’s de gegevens van 27 studies bij patiënten met psoriasis. In totaal waren meer dan 314.000 patiënten betrokken bij deze studies. Van nog eens 3,7 miljoen controlepersonen waren ook de gegevens beschikbaar. Op basis van een analyse concludeerde Armstrong dat mensen met milde psoriasis 1,5 keer vaker diabetes ontwikkelen dan mensen zonder psoriasis. Bij ernstige psoriasis is dit bijna twee keer zo vaak.

 

Verband

‘De grote onderzoeksgroep en de consistente verband tussen psoriasis en diabetes suggereren een onderliggende lichamelijke link tussen de twee ziekten’, aldus Armstrong. Hoewel vervolgonderzoek nodig is om te bepalen hoe dit lichamelijke verband zit, verwacht Armstrong dat veranderingen in de immuunreacties er voor zorgen dat psoriasispatiënten eerder diabetes ontwikkelen.

 

‘Er zijn aanwijzingen dat vetcellen bij patiënten met de huidziekte niet normaal functioneren. Deze cellen scheiden ontstekingsstofjes uit, cytokines. Hierdoor neemt de insulineresistentie in de lever en spieren toe. Ook kunnen cytokines er voor zorgen dat insulineproducerende cellen in de alvleesklier vernietigt worden.’

 

BEHANDELING PSORIASIS:

 

Er wordt door artsen en dermatologen vaak zalfjes en/of andere medicijnen voorgeschreven, maar zoals zo vaak het geval is, onderdrukken deze alleen maar de verschijnselen en hebben deze ook altijd weer die bekende “erbij werkingen”.

 

Het beste medicijn tegen psoriasis naar mijn mening is een duik in de zee. Maar omdat wij de zee niet altijd in de buurt hebben, zijn daar gelukkig alternatieven voor te vinden. Zo kun je thuis een bad nemen met Keltisch zeezout of misschien nog beter “dodezeezout”. Deze zeezouten bevatten zoveel mineralen die je lichaam (huid) nodig heeft om te kunnen herstellen.

 

En nu zal je zeggen, ik heb ook geen badkuip thuis. Nou, in dat geval kun je je huid ook hiermee deppen.

Doe dit regelmatig en je zal zien wat het met je doet.

 

Onderdruk het dus niet, maar pak de dieperliggende echte oorzaken aan. De goede mineralen uit de zee, de goede nutriënten uit je gezonde voeding. Een gezondere levensstijl. Help je immuunsysteem weer gezond te maken, zodat deze niet overstresst raakt, met alle gevolgen van dien!!