Door Alexander Olislagers

 

We weten inmiddels allemaal hoe we een goede gezondheid kunnen bereiken, wat we er aan moeten doen om alle lichaamsfuncties zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren. Gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen, de hormonen in balans brengen, en natuurlijk een uitgebalanceerd immuunsysteem.

 

Maar wat vaak vergeten wordt is de  zuurbalans van het lichaam. Je lichaam kan heel erg snel verzuren, zeker met de hedendaagse industriële voeding. En dan kun nog zo gezond leven, maar als je lichaam té zuur is, zijn al je inspanningen voor niets geweest.

Eén van de vereisten voor een optimale gezondheid is dus een correcte zuurgraad. Zonder dit zullen alle orgaanfuncties en cel-functies er op achteruit gaan en niet meer optimaal werken.

 

Ontstekingen ontstaan met name in een verzuurde, zuurstofarme omgeving en voeden zich graag met suikers. Eigenlijk ontstaan alle aandoeningen door ontstekingen, zo ook diabetes.

Echter, ons lichaam heeft ook zuren nodig, maar dan wel in de juiste verhoudingen. In onze huidige westerse wereld hebben de meeste mensen een omgekeerde verhouding van 80% zuur en 20% base (alkalisch). Dit zou dus compleet omgekeerd moeten zijn: 20% zuur en 80% alkalisch. 

 

Daarom hebben wij in Nederland ook inmiddels 9 miljoen chronisch zieken. Sommige zelfs met meer dan één chronische ziekte. Dat is meer dan de helft van onze bevolking. En daar heb ik voormalig minister Schippers van volksgezondheid op gewezen, echter zonder resultaat. Wij moeten onze gezondheid in eigen hand nemen, want niemand anders doet dat voor jou!!!

 

Hierbij laat ik je graag een tabel zien over voeding: ALKALISCH OF VERZUREND.

Meer info Klik hier

Alexander Olislagers en Edith Schippers

VOOR VERGROTING, KLIK OP AFBEELDING.