Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die bij de essentie van suikerziekte horen. Eén van die kenmerken is dat er weinig vertrouwen is in de (symbolische) ‘zoetheid’ van het leven. Het vertrouwen dat het leven gul en overvloedig is en voor jou zorgt. De spontane vrolijkheid en het plezier ontbreken. Diabetes type 2 genezen gaat dus veel verder dan fysieke genezing alleen. Het volgende wetenschappelijke experiment onderschrijft deze bevindingen en maakt het minder abstract. Dr. Joe Dispenza, een bekende neurowetenschapper, spreekt hierover in zijn lezing ‘Evolve your brain’.

 

Het experiment richt zich op mensen met diabetes type 2. Diabetes, in de volksmond suikerziekte genoemd, is wereldwijd epidemische vormen aan het aannemen. Vooral de groep mensen met diabetes type 2 groeit schrikbarend. Diabetes type 2 is een vorm van diabetes waarbij het lichaam niet in staat is zelf voldoende insuline te produceren of waar het lichaam vermindert gevoelig is geworden voor insuline.

Iedereen heeft genen die ‘aan- of uitgezet’ kunnen worden. Genen zijn eigenlijk ‘knoppen’ die op aan of uit staan. Voor het experiment werden twee testgroepen gevormd van mensen met diabetes type 2. Allereerst werd op nuchtere maag de bloedsuikerwaarde bij beide groepen gemeten. Daarna kreeg de eerste testgroep de opdracht een uur lang humoristische lectuur te lezen en de tweede testgroep werd gevraagd een uur lang naar comedyshows en stand-up comedians te kijken. Vervolgens kregen de testpersonen een grote maaltijd voorgeschoteld die moest worden gegeten, zónder dat zij hun medicatie mochten nemen (de medicatie zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel weer omlaag gaat na de glucosepiek van een maaltijd). Na de maaltijd werd de bloedsuikerwaarde opnieuw gemeten en de uitslag was verbazingwekkend!

 

Normaliter zouden de bloedsuikerwaarden van de testpersonen veel te hoog zijn door de glucosepiek van de maaltijd. De personen in de testgroep die de humoristische lectuur hadden gelezen, bleken bloedsuikerwaarden te hebben die slechts fractioneel hoger waren dan gebruikelijk is bij een persoon met een normaal functionerende alvleesklier. De mensen uit de tweede testgroep, die naar de comedyshows en stand-up comedians hadden gekeken, bleken met hun bloedsuikerwaarde zelfs helemaal aan de onderkant te zitten van wat als normaal wordt beschouwd! Een zeer opmerkelijke uitkomst. Hoe was dit mogelijk? De onderzoekers kwamen erachter dat tijdens het lezen van de humoristische lectuur en tijdens het kijken naar de comedyshows en stand-up comedians, 24 genen die op ‘uit’ stonden, op ‘aan’ waren gezet. Simpelweg door het gevoel van plezier en geluk dat werd opgeroepen. Dat is de reden dat ik al eerder in de blog schreef diabetes type 2 genezen gaat veel verder dan fysieke genezing alleen.

 

Door te kijken wat een ziekte je te vertellen heeft en te onderzoeken wat de oorzaak is van de onbalans in je leven, genees je de werkelijke ontstaansoorzaken van je ziekte en zoals je hebt kunnen lezen kan ook hier fysieke genezing uit ontstaan.

 

In het geval van diabetes maakt dit experiment op een prachtige manier duidelijk dat je door plezier te hebben in het leven, door de ‘zoetheid’ van het leven toe te laten, je één van de peilers van de essentie van diabetes op kunt lossen.

Een vraag om over na te denken.....

‘Als gedachten en acties ziekte kunnen veroorzaken, geloof je dan ook dat ze gezondheid kunnen veroorzaken?’