Citroenen zijn een van de meest gunstige vruchten op aarde, en door hun talrijke gezondheidsvoordelen en unieke smaak en geur, worden zij aan verschillende recepten toegevoegd.

 

Citroenen zijn uitstekend voor de detoxificatie van het lichaam, maar wanneer het geperst is, verliest het veel voedingsstoffen en een groot deel van zijn therapeutische kracht. Anderzijds, is invriezen een betere optie. De schil van de citroen versterkt het immuunsysteem, en biedt een tal van gezonde eigenschappen.

 

Het sap van de citroen is zeer rijk aan vitamine C, terwijl de schil effectief is in het elimineren van toxines -gifstoffen uit het lichaam. Studies hebben aangetoond dat de citroenschil zelfs 5 tot 10 keer meer vitaminen bevat. Nog een leuke bijkomstigheid is, citroenen zijn bij uitstek goede vetverbranders.

 

Hoe in te vriezen: Gebruik appelazijn -apple cider vinegar om de citroenen te wassen en te ontsmetten. Dan, spoel ze af en laat ze drogen. Laat ze vervolgens bevriezen tot de volgende ochtend, daarna kun je de hele vrucht raspen, samen met de schil, pulp, en zaden. Met name de zaden, deze bevatten namelijk vitamine B17. Heerlijk fris voor in je salade.