ONDERZOEKERS VERBAASD. CAPSAICINE GENEEST DIABETES TYPE 1 BIJ MUIZEN ONMIDDELIJK!!

Een nieuw Canadees onderzoek, gepubliceerd in “The Journal Cell” toont aan, dat muizen, geïnjecteerd met de stof capsaïcine, direct genezen werden van Diabetes Type 1. Deze stof is in ruime hoeveelheid aanwezig in hete pepers.

Onderzoekers van “The Hospital for Sick Children” in Toronto, zijn er zeker van dat Type 1, de meest serieuze vorm van diabetes, bij met name jonge kinderen, veroorzaakt wordt door een storing van de pijn-zenuwen rondom de pancreas.

Bij mensen met Type 1 produceert de pancreas niet genoeg insuline meer en veroorzaakt ontstekingen en het doden van insuline producerende cellen (eilandjes van Langerhans).
Experts, hebben lang aangenomen dat deze conditie veroorzaakt wordt, doordat het lichaam antistoffen tegen de eigen weefsels vormt (zo geheten auto-immuunaandoening).

Maar deze Canadese onderzoekers, immunoloog Dr. Hans Michael Dosch en pijn-expert Dr. Michael Salter, denken nu dat het veroorzaakt wordt door een verstoring van de pijn-neuronen rond de pancreas.

 

Om hun theorie te staven, injecteerden ze muizen met diabetes type 1, met capsaïcine, om op die manier de aangetaste pijn-zenuwen te doden. De beide heren stonden versteld, toen ze ontdekten dat de cellen (eilandjes van Langerhans) direct en op een normale manier insuline begonnen te produceren. ‘Ik kan het haast niet geloven’, sprak Salter, ‘muizen met diabetes hadden ineens geen diabetes meer’.

 

Ik bedoel maar, het is maar waar je naar kijkt en waar je naar zoekt. Zolang een ‘Diabetes Fonds’ maar geld blijft inzamelen (lees miljoenen) voor het vinden van farmaceutische oplossingen, aangespoord door het feit dat dit Fonds onderdeel is van de “Koninklijke Nederlandse Maatschappij Ter bevordering van de Farmacie”, kun jij je misschien voorstellen dat er steeds maar weer pillen, spuiten, operaties voor onderhuidse apparatuur enz. zullen worden geproduceerd. Ze zijn al zo lang hiermee bezig en ondanks dat, komen er vandaag de dag nog steeds 1.500 mensen met de diagnose diabetes, PER DAG bij!
Daarom ben ik blij, dat er nog onderzoekers zijn die een andere kant op kijken, de orthomoleculaire kant! En laten we eerlijk zijn, wat kost nou z’n pepertje......

 

Over de afgebeelde peper, de peper onder de pepers!

De Habanero is een zeer hete chilipeper van het geslacht Capsicum. De Habanero’s worden 100.000 tot 350.000 beoordeeld op de schaal van Scoville. Dit is een schaal om de hitte van pepers weer te geven. Hiermee behoort de Habanero tot de heetste pepers van de wereld. Deze hitte wordt veroorzaakt door de stof capsaïcine die zich vooral concentreert in de zaden en zaadlijsten van de peper.

Hete pepers van alle soorten zijn rijk aan mineralen en vitaminen C en A. Capsaïcine doodt ongewenste bacteriën en intestinale parasieten, en sommige mensen gebruiken hete pepers en poeders om hun darmen te “spoelen” en voor het reinigen van hun spijsverteringskanaal. Het voorkomt ook maagzweren, maar wanneer je reeds een maagzweer hebt, moet je dit dus niet eten!!

Ook je hersenen kunnen reageren op het branderige gevoel, door het afgeven van endorfine. Dit kan je een gevoel geven van “high” zijn. Al met al, zou ik er voorzichtig mee om springen, mits je een brandblusser naast je hebt staan, Haha!

Wrijf nooit in je ogen als je zo’n bommetje in je handen hebt gehad, ook niet een uurtje later nadat je je handen gewassen hebt!!
Spreek uit ervaring!!