Heb jij ook wel eens verschrikkelijke jeuk op verschillende plekken van je lichaam en weet je huisarts jou niet te vertellen wat het is. En wanneer hij/zij het eventueel wel weet, weten zij dan ook wat je er tegen kan doen. Ik heb inmiddels begrepen dat je er dan een zalfje voor krijgt, weer een onderdrukkend medicijn. De jeuk zal misschien even verdwijnen, maar de oorzaak wordt niet weggenomen!!!

 

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben vandaag de dag last van schimmelinfecties. De reden dat dit soort infecties veel meer voorkomt dan vroeger hebben we te danken aan onze moderne levensstijl. Een van de meest voorkomende schimmelinfecties is Candida. Deze wordt veroorzaakt door de gist Candida Albicans, die van nature in ons lichaam aanwezig is maar een wildgroei aan schimmels kan veroorzaken als het de kans krijgt. Wie Candida heeft kan te maken krijgen met allerlei gezondheidsproblemen die je dag op zijn zachtst gezegd flink kunnen bederven.

 

Wat is Candida en wat gebeurt er in je lichaam als je het hebt?

Ons spijsverteringsstelsel en onze urinewegen en voortplantingsorganen bevatten een aantal verschillende soorten gisten die in harmonie leven met onze ‘goede’ bacteriën. Als de flora in deze organen door bijvoorbeeld een verzwakt immuunsysteem, gebruik van antibiotica of een ongezond voedingspatroon in disbalans raakt en de ‘goede’ bacteriën in de minderheid komen ten opzichte van de ‘slechte bacteriën’, dan kan de gist Candida Albicans de kans krijgen draden te vormen en uit te groeien tot schimmels.

 

De oorzaken van Candida

Een wildgroei van Candida schimmels ontstaat als de verhouding tussen de ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je lichaam uit balans is. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Waarom met name diabeten hier last van kunnen hebben, komt door een voedingspatroon wat bestaat uit te veel suikers (glucose) en koolhydraten. Gist (Candida Albicans) heeft namelijk suikers nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen en draden te vormen die uiteindelijk uitgroeien tot schimmels.

Wil je Candida dus echt effectief bestrijden, stop dan met hetgeen ze het hardst nodig hebben, SUIKERS!!