Home » Recensies

Reactie van een wetenschapper op de inhoud van mijn boek.

Gisteren was ik in Antwerpen en werd daar plotseling aangesproken door een vrouw die mijn lezing daar bezocht had. Ook had zij daar mijn boek gekocht. Ze kwam met ferme pas op mij af gestevend en zei in onvervalst Antwerps: "Alexander, ik ben ook van mijn diabetes verlost, dankzij jouw boek. Is dat niet geweldig"!!

17-11-2017 Ontving ik deze e-mail....!!

Een jaar geleden nu bijna, toen ik tijdelijk met alle diabetespillen was gestopt, v.s. nu zonder pillen...- 30 kilo!

Dick Sijbesma

Henk de Vries: 

Drie weken geleden het boek van Alexander Olislagers gelezen. Direct daarna iom medewerkers wondpoli van het Streekziekenhuis Doetinchem contact opgenomen met een diëtiste en met haar besproken wat ik wil. Een dieet in de geest van dit boek. Dat heb ik nu. Ik was net als Alexander een melkdrinker en ben daar acuut mee gestopt. Dit in combinatie met het dieet heeft er in geresulteerd dat mijn bloedsuikers schommelen tussen de 5 & 6 mmol. Gewicht inmiddels 4,5 kg verminderd, mijn Glimepiride gestopt en nu in gesprek met mijn begeleidende specialist over de overige pillen. Tot mijn grote vreugde is de wond aan mijn voet, na 1,5 jaar aanmodderen, ook schoon en dicht ook dankzij alle medewerkers van de Voetenpoli, podotherapeut en orthopedische schoenmaker! Ben er nog lang niet maar ik ben er blij mee!

** Recensie: Jan de Haan (gepensioneerd arts)

Beste Alexander,

Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Bewonderenswaardig hoe je je levenswijze hebt veranderd. Het boek is een aanbeveling niet alleen voor diabeten maar ook voor mensen met overgewicht. Ze kunnen door het opvolgen van de adviezen die je geeft, de kans op het krijgen van suikerziekte aanzienlijk verminderen.

Het voorwoord is goed gekozen. Het is meer dan een inleiding. Het is een terugblik op je

“vorig” leven.

Het meest aansprekend is je vervolg verhaal. Daar moet iedereen kennis van nemen.

Zeer stimulerend om bewuster om te gaan met onze leefwijze en voedingspatroon.

Omdat ik zelf nooit in de keuken actief ben, voel ik me niet instaat om je recepten te beoordelen. Wel heb je me er toe aangezet de voedingswaarden tabel te downloaden.

Samenvattend: Een interessant boek voor een breed publiek. Er staat veel in wat we ons

ter harte zouden moeten nemen. Mijn complimenten.

Hartelijke groeten,

Jan de Haan.

**Conversatie: Randy Topp  (Wetenschapper) www.rt-bi.nl

Jouw boek man!!, chapeaux. Super, aanrader. Vandaag ook met Pieter vd Weijde over gehad in VV. Zijn partner organiseert int. Congressen over in de zorg.

**Recensie: Marcello Balistreri ( Wetenschapper)

Beste Alexander, 

Je boek in z'n geheel kunnen doorlopen. Leest vlot en makkelijk en voorzien van prachtige foto's. 


Je verhaal loopt bijna synchroon met een wetenschappelijk publicatie uit 2011 (E.L. Lim et al., Diabetologia, 'Reversal of type 2 diabetes......', 54, 2506 (2011).

Grote verschil is dat het wetenschappelijke artikel voor 99% van de mensen niet te lezen/ te begrijpen is en jouw verhaal als ervaringsdeskundige voor 99% van de mensen goed te volgen is. 

met vriendelijke groet,
Marcello

 

**Recensie: Patricia Bochardt

Hoi Alexander, Het boek is geweldig! De nasi is hier thuis een hit! Met de andere recepten ben ik ook hartstikke blij. Maar vooral het gebruik van alle kruiden is voor mij nieuw, vooral die ik gebruik voor de nasi. Mijn hele kruidenla ligt er nu vol mee hahaa. Maar ook waar de kruiden goed voor zijn, helemaal TOP. Ik sport nu ook in een cabine (speciale warmte) 2 x in de week. Ik fiets en beweeg meer, en voel me zo goed en tevreden. Ik ben heel erg blij met jou!

 

**Recensie: Anita Mirolo

Hoi Alexander, Je hebt een leesbaar, mooi en erg bruikbaar boek geschreven. Een paar van je recepten heb ik gemaakt, het is heerlijk! Ook heb ik mijn kruiden aangepast, let meer op de producten etc. etc. "In 2 maanden genezen" lig bij mij in de keuken en raadpleeg ik voordat ik op pad ga om boodschappen te doen. In het kort gezegd. Dit boek is een AANRADER Groetjes, Anita

 

**Recensie: Lidy Nienhuis

Je boek is erg mooi en interessant om te lezen. Groetjes van Lidy

 

**Recensie: Imkea van de Pol-Wisse

Zojuist erg genoten van een van je recepten uit het boek.... heerlijk!!!

 

**Recensie: Lenie van Nikkelen Kuijper

Eigenlijk moeten wij jou bedanken omdat je ons een nieuwe weg in wilt laten slaan ... we weten al dat voorverpakte eetwaren slecht is voor je met al die toevoegingen maar uiteindelijk wil de mens beter geholpen worden en hebben daar wat steun bij nodig dus jij komt als geroepen.

 

**Citaat: Altina Wisse

Alexander Olislagers respect voor hoe je je leven/gezondheid hebt kunnen omturnen maar ook hoe je nu voor anderen tot een geweldige zegen bent met dit boek. Er is een hoop werk voor je in Nederland. Want als het voor jou werkt dan ook voor anderen toch? Ik lees net het voorwoord van je praktijk verpleegkundige met daarin een citaat; 'Mission impossible' nadat ze je leerde kennen als een levensgenieter die liever koos voor een doos medicijnen ipv lekkernijen laten staan. Onwetendheid, stres en gemakzucht van veel mensen t.a.v. voeding maken ons ziek en gevolg torenhoge ziektenkosten. Bedankt, hoop dat je stem en voorbeeld op belangrijke plaatsen gehoord gaat worden.

Zo maar een paar reacties op mijn Facebook pagina en e-mail.

https://www.facebook.com/GenezenvanDiabetesType2

Deze recensie komt uit de Verenigde Staten van Amerika, daar wonen ook veel Nederlandstaligen.